Vastu-postojeci-objekti

Vastu postojeći objekti

Boraveći u omeđenom prostoru stvara se elektromagnetsko polje čija energija se izmjenjuje s ukućanima. Po vedama svaki takav prostor ima svjesnost i živ je, te tu boravi duša prostora VASTUPURUŠA. Tako je nastala vastu puruša mandala koja simbolizira živi kozmički prostor koji se putem arhitekture manifestira na zemlji.

Vastupuruša se ne osjeća udobno ako ne dobiva dovoljno pozitivne energije, sunčevog svjetla, ulaz je na nepovoljnoj poziciji, preopterećen je i zablokiran neki dio stana dok je drugi dio prelagan i preslobodan, funkcijski prostori i djelatnosti nisu usklađeni, nepovoljna je orijentacija i okoliš objekta te moguće čitav niz drugih faktora. Ako se Vastupuruša ne osjeća ugodno tada možete biti sigurni da se ni vi nećete osjećati dobro u tom prostoru te da će vas taj prostor kočiti u mnogim stvarima u životu, a manifestirajući otežanja, prepreke, težinu, probleme, bolesti ili loš osjećaj.

Sve to po principu rezonancije prenosi se od prostora na ukućane po sistemu dvije zvučne vibrirajuće vilice gdje kada zavibriramo jednu i druga poprima istu vibraciju pa tako možemo biti blokirani za sreću, uspjeh, karijeru, novac, imati teškoća u odnosima ili sa zdravljem, loše ili nemirno se osjećati u prostoru ili možda imati stalni osjećaj težine.

Svaka neravnoteža u vašem domu ogledat će se u neravnoteži u vašem životu, a po zakonu usklađivanja energije, frekvencije i vibracije. To je prirodni zakon i nije moguće drugačije. Naša unutarnja manifestacija stvara vanjsku, ali isto vrijedi i obrnuto (mikrokozmos i makrokozmos).

Pitanje koje se postavlja je:” da li je moguće s promjenama i korekturama stambenog prostora utjecati na svijest, a onda i na sudbinu ukućana”. Odgovor je: “da”. To je zato što vanjska situacija, odnosno prostor u kojem djelujemo jesu ogledalo naše osobne svijesti. Ako osvještavamo i korektivno mijenjamo prostor neminovno će se to reflektirati na nas osobno. Također vrijedi i obratno.

Značajnu pomoć možemo imati od remedijalnih mjera ili “lijekova” koje vastu preporučuje, a to su manji zahvati na ulazu ili otvorima, otvaranje ili zatvaranje pojedinh otvora za svjetlo, prilagođavanje interijera i eksterijera te funkcija prostorija, otežavanje pojedinih dijelova prostora ili oslobađanje drugih dijelova, meru i vasati piramida, fontana ili akvarij, jantre, korekcija bojama i slikama te svjetlom, korekcija ogledalima, oblicima, svijećama, zvukovima, mantrama, korekcija s biljkama i začinima te mirisima, funkcionalno i ciljano korištenje pojedinih dijelova prostora te još razne druge mjere.

Osim vastu analize i korekcije vrlo značajne uvide dobivamo kada preklapamo đotiš natalnu kartu preko prostora pa tako vidimo da ako u nekoj kući žive dvije osobe , ta ista kuća ne djeluje potpuno jednako na svakog na njih što je razumljivo pošto svi mi imamo drukčiju karmu sa kojom smo rođeni.

Ulazeći još dublje vidljivo je da “povoljnosti” ali i “nepovoljnosti” iz đotiš karte, a vidljivo u pojedinim područjima života se “preslikavaju” na prostor ili dom čime dobivamo podršku prirode u nekim područjima života, ali i težinu i blokadu u nekom drugom području.

Još jedna zanimljivost, a manje poznata, da je feng shui proizašao iz vedskog znanja o vastuu. Vastu datira mnogo ranije od feng shuia.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Vastu postojeći objekti - zanimljivosti:

ZIVOTNU VATRU STVARAMO U KUHINJI

ŽIVOTNU VATRU STVARAMO U KUHINJI

Kuhinja je zasigurno jedan od najbitnijih prostora u našem domu. Ona utjelovljuje kvalitete i element vatru, a ako znamo da je vatra najmoćniji element u […]

HARMONIJA SPAVACE SOBE

HARMONIJA SPAVAĆE SOBE

Većina će se složiti da je spavaća soba jedno od najbitnijih mjesta u prostoru u kojem živimo. U njoj provodimo oko trećinu svojeg života. Da […]

Prijava na newsletter

Zanima vas ovo područje i srodne teme? Želite povremeno dobivati obavijesti i zanimljivosti?