VASTU VODIČ – 9 PLANETA U PROSTORU

VASTU VODIČ DEVET PLANETA U PROSTORU daje nam kompletnu sliku planeta u prostoru. Nakon pet elemenata dolazimo do podjele na devet planeta.

JUPITER je planeta lakoće i sreće u životu te se njena energija generira na sjeveroistoku. Otvoren i lagan prostor na tom dijelu daje nam sreću, lakoću, obilje i znanje u naš život.

RAHU je mjesečev čvor sadašnje karme i izazova te se njegova energija generira na jugozapadu. Zatvoren i teško uređen prostor na tom dijelu daju nam stabilnost i mirnoću u naš život.

KETU je mjesečev čvor prošle karme i duhovnosti te se njegova energija generira na jugozapadu, odnosno na sjeveroistoku za duhovne osobe.

SUNCE je planeta pokretačke snage i jasnoće te se njena energija generira na istoku. Otvoren i lagan prostor na tom dijelu donose nam snagu, pokretanje stvari, viziju i zdravlje u naš život.

SATURN je planeta težine i sporosti te se njena energija generira na zapadu. Manje otvoren i teže uređen prostor na tom dijelu donosi nam odgovornost, upornost i završavanje stvari u našem životu.

MERKUR je planeta biznisa i komunikacije te se njena energija generira na sjeveru. Otvoren i lagan prostor na tom dijelu donose nam obilje, bogatstvo, dobru komunikaciju i razmjenu sa drugima.

MARS je planeta snage i energije te se njena energija generira na jugu. Manje otvoren i teže uređen prostor na tom dijelu donosi nam energiju, hrabrost i fokus za izvršavanje stvari kojima težimo.

MJESEC je planeta emocija i misli te se njena energija generira na sjeverozapadu. Srednje otvoren i srednje lagano uređen prostor na tom dijelu donosi nam miran um, stabilne emocije i dobre odnose u životu.

VENERA je planeta uživanja i ljubavi te se njena energija generira na jugoistoku. Srednje otvoren i srednje opterećen prostor na tom dijelu donosi nam strast, ljubav, umjetničke afinitete i uživanje u životu.

Vodič nam na jednom mjestu donosi kvalitete svakog planeta, njegove osobine, kakav je idealni prostor na tom dijelu a prema stranama svijeta, koje su idealne aktivnosti u tom dijelu, koje prostorije su tu povoljne kao i elementi te namještaj.