VASTU VODIČ – 5 ELEMENATA U PROSTORU

VASTU VODIČ PET ELEMENATA U PROSTORU daje nam kompletnu sliku elemenata u prostoru. Nakon tri gune dolazimo do podjele na pet elemenata.

VODA je najzastupljeniji element u našem životu te se generira na sjeveroistoku. Otvoren i lagano uređen prostor na toj strani svijeta donosi nam prilagodljivost, sreću i harmoniju u naš život. Vodu inače pojačavaju vodeni elementi kao tuševi, sudoperi, akvariji, fontane i slično.

VATRA je najsnažniji element u našem životu te se generira na jugoistoku. Srednje otvoren i srednje opterećen prostor na tom dijelu donosi nam pokretačku snagu, ambiciju, transformaciju i strast u naš život. Vatru inače pojačavaju vatreni elementi kao štednjak, kamin, svijeće, električni uređaji i slično.

ZEMLJA je najmaterijalniji element u našem životu te se generira na jugozapadu. Zatvorenost i težina na tom dijelu daju nam stabilnost, sigurnost i praktičnost u naš život. Zemlju inače pojačavaju zemljani elementi kao teški i veliki predmeti, ormari, velike biljke i slično.

ZRAK je napokretljiviji element u našem životu te se generira na sjeverozapadu. Srednje otvoren i srednje lagano uređen prostor na tom dijelu donosi nam dobre odnose sa drugima, pokretnost, znanje i miran um. Zrak inače pojačavaju zračni elementi kao ventilatori, stolice za ljuljanje, biljke koje se njišu, automobili i slično.

ETER je naduhovniji element u našem životu i generira se u središtu. Slobodan i svijetao prostor u središtu daje nam kontakt sa izvorom, dobru komunikaciju sa sobom i drugima, duhovnost i ideje. Eter inače u prostoru pojačava slobodan i čist prostor.

Vodič nam na jednom mjestu donosi kvalitete svakog elementa, sve njegove osobine, kakav je idealan prostor na tom dijelu a prema stranama svijeta, koji elementi i namještaj tu pašu te koje aktivnosti je najbolje raditi na tom dijelu prostora u kojem boravimo ili radimo.