ŠRI JANTRA SJEVEROISTOK (Shree yantra northeast)

Mjesto: SJEVEROISTOK, CENTAR

Dan: SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK, NEDJELJA

Usmjerenje kod aktivacije: OBILJE, PROSPERITET, SREĆA, USPJEH, ZDRAVLJE

Više:

Treća podvrsta Šri jantri je ŠRI JANTRA SJEVEROISTOK.

ŠRI JANTRA predstavlja najjači energetski simbol svemira. Izražena je oblikom , geometrijom, bojom, simbolima i mantrom.

Okrenimo se duhovnoj priči koju možemo spoznati kroz ovu JANTRU. Ako krenemo iz središta JANTRE, od jedinstvenosti izražene točkom, preko elementa ETER, možemo pratiti kako naša duša kreće na osobno putovanje u svijet suprotnosti u kojem pokušava naći ravnotežu i stabilnost u materijalnom postojanju, a izraženo kvadratom i elementom ZEMLJE. Možemo putovati i obrnutim putem, odnosno iz vanjskog svijeta, onog kojeg smatramo stvarnošću, JANTRA nas vodi na put povratka duše prema svom izvoru sa čime izražava našu težnju za jedinstvom i mirom.

Detaljno ćemo navest način kako možemo meditirati na ovu, ali i na sve druge jantre. Jantru najbolje postavimo na sjeveroistok prostora te mi sjednemo u tom smjeru. Dobro da nam je jantra u visini očiju. Opustimo se sa nekoliko dubokih udaha i izdaha. Gledamo u jantru usmjereni na središnju bindu točku dok ćemo perifernim vidom vidjeti obrise cijele jantre. Samo promatranje jantre smiruje um i uravnotežuje obje polutke mozga. Mantrom možemo oživiti i prizvati energije ove jantre. To je kao prizivanje nečijeg imena i pozivanjem osobe na odgovor. Na isti način, kad se priziva mantra, dizajn jantre „čuje“ vibraciju i kao rezultat oživljava. Mantra se može ponoviti naglas ili tiho u umu. Dalje gledajući u jantru, boje, geometrija i njezina vibracija polako će pronicati u nas na dubokoj razini te nas povezivati sa njezinom inteligencijom i dobrobitima. Nakon nekog vremena promatranja središta jantre , odnosno bindua, polako zatvorimo oči. Dopustimo da se slika jantre preseli u um unutar nas te da se „opere“ u našoj svijesti. Dok slika blijedi promatramo senzacije i spokoj koji nastaje. Događa se transcediranje. Uživamo u miru. Spoznali smo njezine kvalitete, a to je i korak da ih možemo iznijeti van u stvarni život te da ih materjaliziramo. Ovdje možemo govoriti o kvalitetama sreće, uspjeha, blagostanja, obilja, zdravlja, prosperiteta. Meditacija i jest proces iz grubljeg ka finijem. Koliko dobro zategnemo strijelu na luku unazad, toliko ta strijela daleko može letjeti. Tu dolazimo i do dualnosti svijeta kakvog mi percipiramo-apsolutno i relativno ili duhovno i materijalno. U ovom procesu mi stremimo ka jedinstvu i cjelovitosti što i jest konačni cilj naše evolucije. Kad osjetimo da je proces dovršen osjetit ćemo unutarnji osjećaj energije za kretanjem. Polako se vraćamo u stvarnost.

U VASTU ova ŠRI JANTRA SJEVEROISTOK postavlja se na sjeveroistok prostora u kojem boravimo. Sjeveroistok je izražen kroz element VODU i sekundarno ETER. Pogotovo ju je bitno postaviti kod oštećenja SJEVEROISTOKA- ako nedostaje taj dio, nema otvora ili vrata, tu je WC, teški predmeti, mračne i prljave prostorije, na parceli na tom dijelu ima najmanje prostora ili je tu objekt ili brdo koji zaklanja povoljan energetski tok, uzvisina je u tom smjeru. Može se postaviti i iznad glavnog ulaza u tom smjeru. Isto tako postavlja se kod radnog mjesta u sjeveroistočnom smjeru. U svim ovim slučajevima može se postavljati u kombinaciji sa JANTROM JUPITERA koju pojačava.

Kao i ostale ŠRI JANTRE može se postaviti u auto, uz računar i mobitel te nositi je u novčaniku. Sa svime ovime dajemo i dobivamo podršku i blagoslov svemira te povezanost sa njim.