ŠRI JANTRA SJEVER (Shree yantra north)

Mjesto: SJEVER, CENTAR

Dan: SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK, NEDJELJA

Usmjerenje kod aktivacije: OBILJE, PROSPERITET, SREĆA, LJUBAV, USPJEH, ZDRAVLJE

Više:

Druga podvrsta Šri jantri je ŠRI JANTRA SJEVER.

Smatra se da ovaj moćan simbol, odnosno JANTRA, će nam pomoći u uklanjanju svih preoblema i negativnosti u životu. Kad netko koristi ŠRI JANTRU on može postići višu razinu svijesti i započeti stvarati svoju stvarnost. Unosi mir i harmoniju u svoj život očistivši put od prepreka. Također nam daje energiju da nadiđemo svoja ograničenja i strahove. Ona je čisti izvor energije. Moć simbola se očituje u sakralnoj geometriji koja mu omogućava uklanjanje magle koja okružuje život osobe. Također se kaže da je ovaj simbol božansko skladište energije koja privlači određene kozmičke valove koje ispuštaju planeti i drugi univerzalni objekti. Pretvara ove valove u pozitivne vibracije koje se zatim prenose u okolinu u kojoj se nalazi ŠRI JANTRA, čisteći svu energiju od negativnosti.

Osnovni oblici svih ŠRI JANTRI jantri, jesu KVADRAT kao simbol zemlje, strukture i stabilnosti koji drži energiju jantre unutar sebe. Tu imamo četiri prolaza prema glavnim stranama svijeta. Time se priziva energija iz svakog od ovih smjerova i stvara se mogućnost da idemo ka središtu, dakle iz svjetovnih kraljevstva ka nebeskom carstvu. Sami kutovi kvadrata predstavljaju sporedne strane svijeta. Dalje imamo KRUG kao simbol cjelovitosti i jedinstva te simbolizira kretanje, kruženje i razvoj. Tri kruga predstavljaju satva, rađas i tamas ali i prošlost, sadašnjost i budućnost. Sam krug označava i mjesto na kojem se događaju sveti događaji. Dalje LATICE LOTOSA predstavljaju čistoću i svjesnost. Na vanjskom koncentričnom krugu imamo šesnaest latica dok na unutarnjem imamo osam latica lotosa. Latice usmjeravaju put od vanjskih elemenata do unutarnjeg svjetla. TROKUTI simboliziraju aktivne sile stvaranja te kao element vatre nosi žudnju za duhovnim razvojem. Imamo četiri „muška“ trokuta okrenuta prema gore i pet „ženskih“ trokuta okrenutih prema dole. Svi trokuti su različite veličine i oblika te svojim presijecanjem čine 43 manja trokuta organizirana u pet koncentričnih razina. Svi oni predstavljaju naš relativni svemir na svim razinama. Dok nas na kraju BINDU točka u sredini jantre povezuje sa ETEROM. Svaka druga geometrijska komponenta usmjerava pogled u točku središta, u bindu, poznat kao suština ili sjeme stvaranja. Oko nje sve se neprestano vrti dok u samoj njoj sve miruje, ali i iz nje ponovno nastaje sve. Kad se bindu promatra u meditaciji, to je mjesto u kojem se odvija sveti spoj promatrača i božanskog.

U VASTU ova ŠRI JANTRA SJEVER postavlja se na sjever prostora u kojem boravimo. Sjever je izražen kroz element VODE i ZRAKA. Pogotovo ju je bitno postaviti kod oštećenja SJEVERA- ako nedostaje taj dio, nema otvora ili vrata, tu je WC, teški predmeti, mračne i prljave prostorije, na parceli na tom dijelu ima najmanje prostora ili je tu objekt ili brdo koji zaklanja povoljan energetski tok, uzvisina je u tom smjeru. Može se postaviti i iznad glavnog ulaza u tom smjeru. Isto tako postavlja se kod radnog mjesta u sjevernom smjeru. U svim ovim slučajevima može se postavljati u kombinaciji sa JANTROM MERKURA koju pojačava.

Osim navedenih funkcija ŠRI JANTRA može da energizira hranu, piće i druge stvari. Jednostavno položite hranu ili piće na aktiviranu JANTRU i ostavite ih na njoj nekoliko minuta ili duže. Pri tome ravna strana središnjeg trokuta treba biti okrenuta na ISTOK.