ŠRI JANTRA ISTOK (Shree yantra east)

Mjesto: ISTOK, CENTAR

Dan: SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK, NEDJELJA

Usmjerenje kod aktivacije: OBILJE, PROSPERITET, SREĆA, LJUBAV, USPJEH, ZDRAVLJE

Više:

Prva podvrsta Šri jantri je ŠRI JANTRA ISTOK.

ŠRI JANTRA je jedan od najstarijih simbola čovječanstva. Kroz mnoge milenije korištena je za buđenje dobre sreće, prosperiteta, obilja, sreće, zdravlja i uspjeha. Smatra se majkom svih jantri. Ima sedamdeset puta jači energetski efekt od piramidalne konstrukcije iste veličine.

ŠRI JANTRA predstavlja svemir na svim razinama, od makrokozmosa do razina molekula i atoma. Zrači izuzetnom snagom i moći.

Tamo gdje se postavi ŠRI JANTRA ne može nedostajati obilja jer je sposobna privući bogatstvo i osloboditi od dugova. Ona je također zaštita od negativne energije, opasnosti, bolesti i nesreće. Ona magnetski privlači božansku energiju univerzuma i tako stvara konstruktivne i pozitivne vibracije koje se šire u ozračje u kojem se jantra nalazi. Ti valovi i zrake pozitivne kozmičke energije neutraliziraju i otklanjaju utjecaj svih negativnih i destruktivnih sila koje se nalaze u blizini.

U vanjski kvadrat sa četiri ulaza upisana je kružnica unutar koje se nalaze trokuti. Savršeno usklađeno isprepletanje pet trokuta usmjerenih prema dolje, Šakti energije i četiri trokuta usmjerenih prema gore, Šiva energije predstavljaju temelj postanka. Dizajn muško-ženskih trokuta i sve oko njih predstavlja naš relativni svijet dok kako se približavamo središtu i bindu točci polako zakoračujemo u apsolutni svijet. Smatra se da je ova jantra slikovni prikaz mantre OM koja je izvorni zvuk stvaranja. Preciznost s kojom se isprepliću trokuti povlači promatrača u njeno središte otvarajući uvijek iznova nove i nove prostore, nove dimenzije spoznaja.

Povežimo sada ŠRI JANTRU sa onim što nam je najbitnije u životu, što nam daje život, a to je dah. Udahom krećemo iz bindu točke koja predstavlja sam apsolut, odnosno duhovno prostranstvo, otvaramo se, širimo i rastemo u relativnom, odnosno materijalnom svijetu. To širenje i samim tim rast događa se preko specifično organiziranih trokuta u ŠRI JANTRI. Dolazimo do tri kruga koji predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost, odnosno satvu, rađas i tamas. Ovdje smo dotakli granice materijalnog svijeta. Pauza između udisaja i izdisaja predstavlja naše ispunjenje, mir i bivanje u relativnom. Nakon ovoga slijedi izdisaj kojim otpuštamo ovaj materijalni svijet i usmjeravamo se ka apsolutnom, naravno ponovno preko jedinstvenih trokuta u ŠRI JANTRI. Sada u potpunosti prepuštamo sve, te dolazimo do središta jantre, odnosno bindu točke, točke koja nas uranja u apsolutni svijet. To nam daje pauza između izdaha i udaha te smo sada jedno sa cjelokupnom sveprisutnom energijom, univerzalnim poljem ili poljem svih mogućnosti, kako god to nazvali. U ovoj točci događa se nestanak svega materijalnog te potpuno prepuštanje i nestajanje. Nakon ovoga slijedi novi ciklus, pa onda ponovno novi, pa opet i opet…

U VASTU se ova ŠRI JANTRA ISTOK postavlja na istok prostora u kojem boravimo. Istok je izražen kvalitetama VATRE i sekundarno ETERA. JANTRU je pogotovo bitno postaviti kod oštećenja istoka-ako nedostaje taj dio, nema otvora ili vrata, tu je WC, teški predmeti, mračne i prljave prostorije, na parceli na tom dijelu ima najmanje prostora ili je tu objekt ili brdo koji zaklanja povoljan energetski tok, taj dio terena je povišen. Može se postaviti i iznad glavnog ulaza u tom smjeru. Isto tako postavlja se kod radnog mjesta u istočnom smjeru. U svim ovim slučajevima može se postavljati u kombinaciji sa JANTROM SUNCA koju pojačava.

Samu JANTRU se može osim u vastu svrhe ispravka prostora koristiti i u druge svrhe, npr: postavljanje u automobil, kao džepni format jantre koji je uvijek dobro da imamo uz sebe, uz računare i mobitele, za energiziranje hrane i pića, za podršku i ukras u prostoriji u kojoj puno boravimo. JANTRU se akivira položajem, usmjerenjem i mantrom.