MERU ČAKRA

MERU ČAKRA

Mjesto: SJEVER, SJEVEROISTOK, ISTOK, CENTAR

Dan: SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK, NEDJELJA

Visina: NAJBOLJE OKO RAZINE SRCA ILI GLAVE

Usmjerenje kod aktivacije: OBILJE, PROSPERITET, SREĆA, LJUBAV, USPJEH, ZDRAVLJE

Više:

MERU ČAKRA je najmoćniji alat u vastuu. Koristi se tisućama godina za korekciju prostora. Ona je trodimenzionalna ŠRI JANTRA koja je jedan od najstarijih simbola čovječanstva. Predstavlja cijeli svemir na svim nivoima i dimenzijama, od makrokosmosa do razine molekula i atoma. Zrači izuzetnom snagom i moći.

Svojim djelovanjem i zračenjem obuhvaća oko 7 metara sve oko sebe u svim smjerovima, ali isto tako postavljena na sjever, sjeveroistok ili istok poboljšava prostorne energije cijele kuće. Ona kao antena prima božanske energije te ih odašilje stanarima. Time donosi zdravlje, bogatstvo, sreću i uspjeh te harmonizira prostor. Također predstavlja simbol evolucije ljudske svijesti i podržava osobni rast osoba koje žive ili borave u prostoru gdje je postavljena.

Sastoji se od kompleksne mreže ili matrice geometrijskih oblika koji predstavljaju čovjeka i univerzum. Gledano odozgo, vanjski dio predstavlja relativni svijet dok kako sve više idemo prema centru dolazimo do bindu točke koja predstavlja apsolutno.

Ova MERU ČAKRA je iznutra napunjena orgonitima te dragim i poludragim kamenjem. Vanjski omotač je od posebnog organskog materijala presvučen pozlaćenom bojom. Inače može biti izrađena od raznih materijala, dimenzija i boja. Posebnu ulogu igra njezina savršena geometrija. Geometrija MERU ČAKRE je gledano odozgo savršeno ista kao i kod ŠRI JANTRE dok u visinu ima devet nivoa koji su povezani svaki sa svojim božanstvom.

Osnovni oblici MERU ČAKRE, kao i ŠRI JANTRE, jesu KVADRAT kao simbol zemlje, strukture i stabilnosti koji drži energiju ČAKRE unutar sebe. KRUG kao simbol cjelovitosti i jedinstva simbolizira kretanje, kruženje i razvoj. TROKUT simboliziraju aktivne sile stvaranja te kao element vatre nosi žudnju za duhovnim razvojem. LATICE LOTOSA predstavljaju čistoću i svjesnost. Dok BINDU točka u sredini čakre nas povezuje sa eterom. Oko nje sve se neprestano vrti dok u samoj njoj sve miruje, ali i iz nje ponovno nastaje sve.

U svojem trodimenzionalnom obliku predstavlja planinu Meru, odnosno kozmičku planinu za koju se smatra da je središte svemira. U Indiji smatra se utjelovljenjem Božice Lakšmi, božice obilja. Imati MERU PIRAMIDU u domu, je kao imati Božicu obilja. Time također doprinosi i jačanju ženske energije u kući.

Ona se u stanu postavlja na sjever, sjeveroistok, istok ili u centar stana. Također može biti postavljena u radni prostor ili mjesto gdje boravimo ili radimo. Posebno je bitna u prostorima gdje je sjever, sjeveroistok ili istok zablokiran ili oštećen. Jako dobro djeluje u kombinaciji sa JANTRAMA i pokreće energiju na suptilnom nivou, a iz kojeg se stvara naša materijalna stvarnost.

Kod postavljanja ČAKRE centralni trokut je potrebno usmjeriti, sa svojom ravnom stranicom, točno prema istoku. Aktivira se kao i JANTRE, položajem, usmjerenjem i mantrom.