JANTRA RAHUA (Rahu yantra)

Mjesto: JUGOZAPAD

Dan: SUBOTA

Visina: PRVA ČAKRA

Usmjerenje kod aktivacije: ORIGINALNOST, LAGANA KARMA, PREOBRAZBA, UVID, MAŠTOVITOST, NEOVISNOST (za osobne i jantre duše integrirat te kvalitete sa sobom, ispunjujućim osjećajem svjetla i ljubavi)

Više:

RAHU je osma planeta sa stajališta vedske filozofije. Zapravo on i nije planeta, kao i KETU, već točka sjecišta putanje SUNCA i MJESECA na nebu, ali radi jednostavnosti svrstavamo ih u red planeta. On je bespolac i ne vežemo ga ni uz mušku ni uz žensku energiju.

Uvijek dolazi u paru i nasuprot KETUA, gdje KETU predstavlja rep, a RAHU glavu. KETU prošlost, a RAHU budućnost. KETU darmu prošlih života, RAHU darmu ovog života. Oni oslikavaju i ZAKON DUALNOSTI preko kojeg mi percipiramo svijet. Svijet i život to u biti nisu, ali mi preko dualnosti dolazimo do jedinstva i istine.

Područje života u kojem nam se smjestio KETU (vidljivo u natalnoj karti) označava područje u kojem imamo neke nedovršene stvari iz prošlih života. Na koji način ćemo prolaziti ovoživotna iskustva i karmu pokazuje RAHU točno nasuprot njemu. Dakle, u područjima života gdje se smjestio RAHU imat ćemo puno želja, aktivnosti, traženja, strasti, uspona i padova, a sve zato jer RAHU traži da u tom području života iskusimo što više ili ako je moguće sve. Zbog toga tamo gdje se smjestio RAHU u našoj karti, to je područje gdje je često vidljiva fanatičnost, traženje, veliki usponi, veliki padovi, nezrelost, iluzija, nemir. Naravno da u tom području života ne može postojati „ravna crta“ i da sve bude mirno i glatko, a iz prostog razloga što onda ne učimo. Nakon svake ispunjene želje ili cilja RAHU najčešće traži još i još te dalje i dalje. Dok možda jednom ne shvatimo da nas do cilja ne vodi mijenjanje i iskušavanje vanjskih okolnosti već ulaženje u sebe i osvještavanje dubljih razina. Tada može početi istinska transformacija, a iz prostog razloga što istinske transformacije možemo iskusiti samo na razini svijesti.

RAHU u ĐJOTIŠU i VASTU predstavlja neočekivane događaje, opsjednutost, želje, fanatizam, nepopustljivost, originalnost, nekonvencionalnost, maštovitost, kreativnost, preobrazbu, vezanost, nestalnost, zbunjenost, psihičke poremećaje, pritisak na mental, materijalizam, strance i strane zemlje, ovisnosti, extravaganciju.

Dobro položen RAHU u natalnoj karti, te u prostoru gdje boravimo JUGOZAPAD uređen u skladu sa prirodnim postavkama donosi prosperitet i rast u područjima kojima vlada RAHU. U suprotnom teškoće i nepredviđene situacije su naglašene. Jako oštećenje JUGOZAPADA može donest velike teškoće i povlačenje teških karmi.

Jedna od najlošijih stvari koje možemo imati u stambenom prostoru je glavni ulaz na jugozapadu te jako otvoren taj dio. S obzirom na putanju sunca to je područje aktivirano oko 15-16 sati. Atmosfera se polako počinje hladiti i stvara se podtlak te najniža frekvencija energije. Ako tu imamo ulaz ili puno otvora, ta energija ulazi u prostor i stvara razdor. U prilog tome ide i ako je taj dio nedostajući i još je padina u tom smjeru. Stvaraju se sve vrste teškoća i prepreka, neplaniranih stvari, pritiska na mental, ovisnosti, suicida (u slučaju ekstremnih oštećenja), teških karmi kako naših tako i predaka, entiteta, fanatične energije, opsjednutosti, strahova, neuzemljenosti, bolesti kako psihičkih tako i fizičkih. Sve ovo se događa i s razloga što element ZEMLJE na tom dijelu, koji treba bit težak i zatvoren, u ovom slučaju to nije. Tako i po tom pitanju nam fali sigurnosti, stabilnosti, praktičnosti, uzemljenosti. Područje života na koje ima utjecaj RAHU u našoj natalnoj karti, će u ovim situacijama preživljavati najveće izazove i teškoće. Uz ostale korektivne mjere JANTRU RAHUA stavljamo na taj dio te na taj način „izvlačimo“ najbolje od te energije, a ublažavamo loše djelovanje.

RAHU predstavlja darmu našeg života. Područje gdje se smjestio u našoj natalnoj karti biti će područje najvećih želja, ciljeva, traženja, učenja. Područje uspona i padova. Duša se inkarnirala radi iskustva vezana uz ovo područje.

U VASTU RAHU vlada JUGOZAPADOM (gledano sa središnje pozicije stana ili parcele) i JANTRA RAHUA se stavlja na taj dio ako je oštećen-preveliki otvori pogotovo ako ima više otvora nego na SJEVEROISTOKU, previše otvorenog prostora, tu je ulaz u kuću ili na parcelu, padina se spušta u tom smjeru, voda u tom dijelu stana ili parcele, rupe, podrum, vatra, nedostaje ili je proširen taj dio stana ili parcele.

U ĐJOTIŠU JANTRU RAHUA koristimo kod mantranja i meditacije, a pogotovo u periodima snažnijeg utjecaja RAHUA. Time osvještavamo dublju svrhu te dajemo zahvalnost energiji koju predstavlja RAHU.