JANTRA NARASIMHE (Narasimha yantra)

Mjesto: JUG, JUGOZAPAD, IZNAD LOŠIH ULAZA, AUTO, NOVČANIK

Dan: UTORAK

Usmjerenje kod aktivacije: ZAŠTITA OD SVIH LOŠIH ENERGIJA I ZRAČENJA, ZAŠTITA OD NAŠIH UNUTARNJIH DEMONA

Više:

NARASIMHA je avatar koji štiti i uništava neprijatelje. On je poznat kao veliki zaštitnik koji brani i štiti svoje poklonike i sve koji mu se obrate u nevolji. Ima osobine snage, hrabrosti, nezavisnosti, nepobjedivosti i inteligencije. Čuvar je svemira i osigurava opće blagostanje. Također predstavlja pobjedu dharme nad adharmom, odnosno dobra nad zlom.

JANTRA NARASIMHE se stavlja na jug i jugozapad ako su previše otvoreni. Može se postaviti i na mjesto koje treba zaštititi kao auto, ured na poslu, kotlovnicu. Vrlo je bitna i kod loše smještenog ulaza, te se stavlja iznad vrata ulaza. Ona također funkcionira i kod štetnih zračenja kao podzemne vode ili sličnih uznemirenja kao entiteti i dr. Otklanja strahove i negativne misli. Djeluje i na sve vrste suptilnih poremećaja koje uzrokuju duhovi ili negativna bića. Njezin učinak općenito je uravnoteženje, neutralizacija te zaštitno jačanje. Kod aktivacije usmjerimo se da smo zaštićeni i sigurni. Novčanik jantra ja prikladna da je nosimo uza sebe te da imamo stalnu zaštitu.

Oni koji krenu sa duhovnim putem ovo božanstvo štiti i od unutrašnjih neprijatelja kao što su ljutnja, požuda, pohlepa, zavist i iluzija. Ustvari štiti nas od naših unutrašnjih demona. Isto tako, jača nas te štiti od negativnih planetarnih utjecaja te uznemirujućih utjecaja svih vrsta. Također možemo matrati uz ovu JANTRU čime jačamo te energije koje ona predstavlja, te im dajemo zahvalnost.

Kod meditacije na NARASIMGHA JANTRU postavimo je ispred sebe u ravnini očiju. Najbolje je ako JANTRU postavimo na sjeveroistok prostora te mi sjednemo u tom smjeru. Opustimo se sa nekoliko dubokih udaha i izdaha. Gledamo u JANTRU usmjereni na središnju bindu točku dok ćemo perifernim vidom vidjeti obrise cijele jantre. Mantrom možemo oživiti i prizvati energije ove jantre. To je kao prizivanje nečijeg imena i pozivanjem osobe na odgovor. Na isti način, kad se priziva mantra, dizajn jantre „čuje“ vibraciju i kao rezultat oživljava. Mantra se može ponoviti naglas ili tiho u umu. Gledajući u nju, boje, geometrija i vibracija same JANTRE polako će pronicati u nas na dubokoj razini te nas povezivati sa njezinim dobrobitima. Nakon nekog vremena promatranja središta jantre , odnosno bindua, polako zatvorimo oči. Dopustimo da se slika dizajna jantre preseli u um unutar nas te da se „opere“ u našoj svijesti. Dok slika blijedi promatramo senzacije i spokoj koji nastaje. Događa se transcediranje. Uživamo u miru. Kad osjetimo da je proces dovršen osjetit ćemo unutarnji osjećaj energije za kretanjem. Polako se vraćamo u stvarnost. Tradicionalno da bi se u potpunosti iskoristile dobrobiti određenog dizajna, ovaj proces je dobro ponoviti više puta ili dana. Moćan vedski broj je 40 dana.

Radeći sa ovom jantrom, shvatio sam koliko je ona bitna u današnje vrijeme te koliko je ljudima potrebna, a s obzirom da se puno susrećemo sa svim oblicima izazovnih energija.