JANTRA MARSA (Mangal yantra)

Mjesto: JUG

Dan: UTORAK

Visina: TREĆA ČAKRA

Usmjerenje kod aktivacije: SNAGA, ENERGIJA, POKRETANJE PREMA CILJU, HRABROST, NATJECANJE (za osobne i jantre duše integrirat te kvalitete sa sobom, ispunjujućim osjećajem svjetla i ljubavi)

Više:

MARS je treća od devet planeta gledano sa stanovišta vedske filozofije. Donosi strast i energiju. On je plamen skriven u materiji i usmjeren prema cilju. Moćna i snažna muška energija.

SUNCE kao pokretač i prva planeta numerološki, vlada NEDJELJOM, MJESEC PONEDJELJKOM, MARS i KETU UTORKOM, MERKUR SRIJEDOM, JUPITER ČETVRTKOM, VENERA PETKOM, SATURN I RAHU SUBOTOM. Dakle, svaki dan u tjednu ima vibraciju određene planete i taj dan se najlakše ona manifestira. Dakle ako želimo odlučiti i pokrenuti nešto dobar dan je NEDJELJA, a ne kako se često misli PONEDJELJAK. PONEDJELJAK je već MJESEČEV dan koji ima sasvim drugu vibraciju, to je više dan emocija, dan za pomaganje i služenje, brigu i suosjećanje. A ako želimo pokrenuti nešto strastveno, dinamično, sportski usmjereno, započeti vježbanje u teretani ili ako bi htjeli započeti sukob ili „rat“ sa nekim, to je onda MARSOV dan odnosno UTORAK. Ako uđemo dublje u sebe možemo to osjetiti.

MARS u ĐJOTIŠU i VASTU predstavlja energiju, snagu, aktivnost, hrabrost, braću i sestre, nekretnine, vojsku, povrede, svađe, operacije, neprijatelje, logiku, matematiku, strast, ljutnju i mržnju, nasilje, vatru, natjecanje i sport, preduzimljivost, fokus i jednousmjerenost, moć upravljanja.
Dobro položen MARS u ĐJOTIŠ natalnoj karti, te u prostoru gdje boravimo jug uređen u skladu sa prirodnim značajkama i principima donosi rast i prosperitet u područjima kojima vlada MARS.

U VASTU MARS vlada JUGOM (gledano sa središnje pozicije stana ili parcele) i JANTRA MARSA se stavlja ako je JUG oštećen-preveliki otvori na jugu ili ulaz, ili ako nema nikakvih otvora, proširenja stana ili terase na tom dijelu, ako nedostaje dio, kupaona i voda na tom dijelu, nedostaje težine u tom dijelu, izvana je padina ka JUGU ili veliki otvoreni prostor, tu je bazen i udubina. Dakle u slučaju oštećenja sva područja kojima vlada MARS bit će oštećena u većoj ili manjoj mjeri, a ovisno o samom oštećenju, te će to u životu osjetiti stanari. Pošto je MARS planeta žestine i energije oštećenja na ovim dijelovima mogu donest podosta neugodnosti i problema. JANTRA na suptilnoj razini nadomješta nedostajuće energije i usmjerava energiju MARSA u konstruktivnom smjeru.

Ulaz na južnoj strani prostora gdje živimo, te jako otvoren jug, kao i puno vode na jugu, može donijeti puno ljutnje, agresije ili nasilja, ali i sklonost nezgodama, povredama i nesrećama te sklonost alkoholu. Jako ovisi kakav ja MARS u natalnim kartama stanara koji tu borave. Ako je MARS dobro položen i npr. povezan sa poslom i karijerom tada ovo može biti dobra opcija po tom pitanju. Ali jako naglašen MARS u obiteljskim o odnosima ne može dati puno, jer njegova energija je snaga, dinamika, pokretanje, usmjerenje ka ciljevima, ljutnja, dok u obiteljskim odnosima nam treba sasvim druga energija kao nježnost, pažnja, briga, suosjećanje, emotivno razumijevanje, prilagodljivost. Ovo nam predominantan MARS ne može dati niti u tragovima. Zbog toga je potrebno biti oprezan sa naglašenim jugom i MARSOM. Ovakav MARS i snažno naglašen jug je vrlo povoljan npr. kod sportskih i fitnes dvorana, sala za vježbanje i rekreaciju i sl.

MARS predstavlja snagu i energiju te strast. Područje gdje se smjestio u natalnoj karti nam ukazuje na koji način i na što koristimo svoju energiju, koliko uspješno te koliko nam je te energije na raspolaganju.

U ĐJOTIŠU jantru MARSA koristimo kod mantranja i meditacije, a pogotovo u naglašenim periodima MARSA. Time budimo, osvještavamo u dubini sebe ovu energiju te joj dajemo zahvalnost.