JANTRA GANEŠE (Ganesha yantra)

Mjesto: ULAZNI DIO, SOBA ZA MEDITACIJU, VIDLJIVO MJESTO, NOVČANIK

Dan: UTORAK, SRIJEDA

Usmjerenje kod aktivacije: NOVI POČETAK, OTKLANJANJE PREPREKA, ZAŠTITA

Više:

GANEŠA JANTRA je prva JANTRA u ciklusu DEVATA jantri. Donosi nam energiju početaka, otklanjanje prepreka na putu, zaštitu na tom putu te daje mudrost i sreću.

GANEŠA je i sam Bog obrazovanja, znanja i mudrosti te zaštitnik ĐJOTIŠA-vedske astrologije. On će nam dati ono što iskreno tražimo, osim ako za nas nije bolje da to ne dobijemo. Otklanjanje svih prepreka na putu dharme jest zasigurno njegova misija i tko god u tom pogledu iskreno zatraži pomoć dobit će je. On je iznad dualnosti ovog materijalnog svijeta i nije naklonjen niti relativnom niti apsolutnom.

U VASTU, odnosno prostoru gdje boravimo, JANTRU GANEŠE ponajbolje je staviti tamo gdje nam je najvidljivija, najdostupnija, tamo gdje ćemo najlakše doći u kontakt sa njom. To može biti kod samog ulaza u prostor, dnevna soba, radna soba, soba za meditaciju ili na sjeveroistok stana koji je najviše pod utjecajem duhovnih energija. JANTRA nam pomaže da se pokrenemo, te nam otklanja prepreke do uspjeha na tom putu.

Prije svakog značajnijeg poduhvata ili akcije možemo mantrati mantru GANEŠE, sa gledanjem i meditacijom na jantru , te se time na dubljoj razini spajamo sa tom energijom, osvještavamo je, te joj dajemo zahvalnost. Usmjerenje u ovom procesu može ponovno biti za pomoć kod pokretanja nečega, zaštitu na tom putu, te otklanjanje prepreka. Ovu JANTRU je vrlo korisno držati i u novčaniku te je imati uvijek uz sebe.

Vrlo korisno je novčanik JANTRU GANEŠE postaviti uz svaki VASTU OLTAR PET ELEMENATA koji kreiramo u prostoru. To može biti oltar za bilo koje područje našeg života. Na sjeveru npr. kreiramo oltar za financije i biznis (MERKUR), na sjeveroistoku oltar za djecu i duhovnost (JUPITER), na istoku oltar za zdravlje i jasnoću (SUNCE), na jugoistoku oltar za ljubav i umjetnost (VENERA), na jugu oltar za sport i nekretnine (MARS), na jugozapadu oltar za originalnost i preobrazbu (RAHU), na zapadu oltar za dugovječnost i zemljišta (SATURN) te na sjeverozapadu oltar za obitelj i odnose. Svako područje našeg života ima svoje područje u prostoru. Izradom VASTU OLTARA PET ELEMENATA te njegovim aktiviranjem, mi se povezujemo sa PET ELEMENATA, sa određenom PLANETOM i usmjerenjem koje nam je prioritet, te aktivacijom OLTARA odašiljemo našu želju direktno u svemir. JANTRA GANEŠE je tu vrlo korisna jer kod svake naše želje i usmjerenja dobro je da imamo pokretačku energiju uz nas te da su nam otklonjene prepreke na tom putu, a tu nam bezrezervno pomaže GANEŠA.