JANTRA ELEMENTA VODE (Jala yantra)

Mjesto: SJEVEROISTOK

Visina: DRUGA ČAKRA

Usmjerenje kod aktivacije: PRILAGODLJIVOST, EMOTIVNOST, PRIHVAĆANJE, SUOSJEĆANJE, NJEŽNOST, SLUŽENJE

Više:

Drugi ELEMENT po redu gledano od grubljih ka finijima razinama, je ELEMENT VODE. ELEMENT VODE je izuzetno bitan u našim životima. Nije slučajno da u nama VODA zauzima postotak preko 70%, a da oko nas, na Zemlji, površina vode također prelazi 70% ukupne površine zemlje.

U ĐJOTIŠ natalnoj karti se očituje koliki postotak kojeg elementa smo donijeli rođenjem. Ako postoji manjak npr. VODE u karti, vrlo je bitno da to osvijestimo te da jačamo element VODE. U životu najčešće svaki od nas ima neki ili neke ELEMENTE koji su dominantni. Za dominantni element se lijepi naš ego i on traži da mu poklanjamo pažnju, da ga hranimo i njegujemo, da bude glavni. I šta se tada događa? Taj ELEMENT tada postaje sve jači i jači i često se dogodi da ignorira druge ELEMENTE, odnosno druge vidove života, koji u tom slučaju teško dolaze do izražaja. Ravnoteža baš ide u suprotnom smjeru. Za nju je potrebno jačati element ili elemente koji su nam slabiji. Njih trebamo njegovati i hraniti, čime dobivamo balans i sklad u nama i oko nas.

ELEMENT VODE je element koji se prilagođava i poprima oblik gdje god da ga stavimo. Vezan je uz emocije, prilagodljivost, služenje, obožavanje i divljenje, romantiku, njegovanje, ljubav, intuiciju, suosjećanje, žrtvovanje, ali i uživanje. VODA je element koji se brine o drugima, koji njeguje i pazi, koji ovisi o drugima. Ponovno nije slučajno da po statistici oženjeni muškarci žive duže, jer tu postoji ženska energija, energija VODE koja se brine, održava i koja njeguje. Bitno je uvijek imati na umu da je VODA kreativna kad teče, a da se kvari kad stoji. Tako je i sa našim emocijama. ELEMENT VODE izražen je kroz VALOVITI oblik i PLAVU boju.

JANTRA VODE postavlja se na SJEVEROISTOK prostora koji je pod utjecajem VODE, ako je taj dio oštećen-nema otvora na tom dijelu, nedostaje taj dio stana ili parcele, povišen je taj dio u stanu ili okolišu, tu je drugi objekt koji priječi pozitivnoj energiji da dođe do stana, tu je wc, kuhinja ili vatra, zakrčen i prljav je taj dio stana ili parcele, parcela ima najmanje slobodnog prostora na tom dijelu.

Neravnoteža ELEMENTA VODE, odnosno manjak vode, u prostoru u kojem boravimo i na parceli, očituje se na stanare kroz emotivnu zatvorenost, problem sa vodom u prostoru, neprilagodljivost, neprihvaćanje, težinu u životu, stalni osjećaj da nemamo sreće, ili se očituje kao višak VODE, kroz apatiju, sklonost emotivnim krizama i nepokretanju, žrtvovanje i preuzimanje žrtvene uloge, ovisničkim krizama i prevelikoj zavisnosti od drugih.

Ako imamo slab ELEMENT VODE u nama, jačati ga možemo kroz služenje i pomaganje drugima, obožavanje i divljenje, prilagođavanje raznim situacijama, stvaranje romantičnih ugođaja, uživanje u pet osjetila, grljenje, vođenje ljubavi kroz tantru.

Iz iskustva mnoštva vastu analiza opisat ću šta se događa u životima ljudi u prostoru sa neravnotežom ELEMENTA VODE. Ako je sjeveroistok zatvoren bez otvora ili ulaza, povišen, sa teškim elementima i namještajem, male i mračne prostorije, nedostaje dio, izvana drugi objekti priječe dotok energije, tu je wc ili kuhinja i sl,, stanari su neprilagodljivi, nema protočnosti i lakoće u životu, emocionalno zatvoreni, sve u životu ide teško, nema sreće, problem sa vodom u prostoru, puno se moraju mučiti da bi postigli malo. Ako je sjeveroistok jako otvoren, slobodan, lagan (što je povoljno) ali i sve u prostoru ima naglašene valovite forme, plavu boju, puno vodenih elemenata u cijelom prostoru, manjak VATRE u prostoru i sl,, stanari su skloni apatiji, pretjerano emocionalni, preosjetljivi, teško se pokreću, skloni ulogama žrtve. Ovo je rijetka kombinacija u praksi. Jedna i druga kombinacija stvara teškoće sa VODENIM organima u tijelu (kao spolni organi, krv, limfa) i drugom čakrom.

Mantranje za ELEMENT VODE ili meditacija uz JANTRU VODE spaja nas sa ovim kvalitetama te dajemo zahvalnost i pažnju toj energiji.