VASTU-GRADNJA-WEB

Vastu gradnja

Nakon odabira, čišćenja i ograđivanja zemljišta, a kod same gradnje dobro je započeti u povoljnoj muhurti odnosno u povoljnom vremenu što će značajno utjecati na cijeli objekt. Iskop uvijek kreće od sjeveroistoka ka jugozapadu dok sama gradnja ide obratno, od jugozapada ka sjeveroistoku. Važno je mjere i elemente iz projekta što točnije prenesti u izvedbu. Korištenje prirodnih materijala je uvijek poticaj jer oni donose drukčiju vibraciju od umjetno stvorenih materijala. Stare i korištene materijale sigurnije je izbjegavati jer mogu donest vibracije koje su pokupili na drugom objektu. Osim što je grube građevinske radove potrebno uskladiti prema vastu principima, potrebno je uskladiti instalaterske i obrtničke radove. To je npr. položaj instalacija vode, grijanja, struje, oblik i dizajn obrtničkih i završnih radova te boje. Samo završno uređenje prostora je također bitno gdje se usklađuju elementi namještaja, ogledala, ukrasa, zavjesa, biljki, kako po obliku tako po veličini i boji. Useljenje u gotovu kuću također je dobro da se dogodi u povoljnoj muhurti, a može biti popraćeno ritualom zahvalnosti prostoru.

Uz gradnju kuće po vastu principima uređuje se i cjelokupna parcela tako ako imamo bazen smjestit ćemo ga u područje vode na sjeveroistoku, dok ćemo roštilj staviti na područje vatre na jugoistoku. Time dobivamo cjelokupni sklad u kući i oko nje.

Kuća konstruirana po vastu principima ne stvara sveti prostor samo u svojoj nutrini nego tom iscjeljujućom energijom obasjava i cijelu okolinu oko sebe. To je mikrokozmos u kojem su sadržane i usklađene sve energije koje djeluju i u svemiru te povezuju i usklađuju čovjeka sa svojom okolinom.

U starim vastu spisima kaže se da se sretnije živi u skromnoj kućici uređenoj prema vastu principima, nego u palači koja se protivi principima vastua.

Taj omeđeni prostor koji se na ovaj način stvori je posrednik između okoline i stanara. Uključujući vastu principe on je usklađen s vanjskim uvjetima i potrebama prebivatelja, spaja stanovnike sa izvorom te ih uzemljuje sa energetskom mrežom zemlje. Čini se da je ovo najviše što možemo napraviti za sebe jer time, kako je i rekao Ganaphati Staphati jedan od najznačajnijih projektanata vastua svih vremena, mi mijenjamo svoju karmu jer smo na ovaj način direktno povezani sa nemanifestiranom energijom svemira. Još jedna njegova izjava vezana uz prostor i vrijeme je: “Kada se izolira sveprožimajući prostor i ograniči strukturom s četiri zida, što se misli na građevinu, tada iz toga nastaje živi prostor i on pulsira određenim redom što vrlo značajno utječe na čovjeka i njegovu sudbinu”.

Izjava Mamuni Majana koji je kanalizirao vastu znanje, a potiče prije više od 10000 godina glasi: “Kada su unutrašnji i vanjski prostor u harmoničnoj rezonanci tada mir i krepkost, zdravlje i blagostanje te dinamična i zanosna kreativnost postaje prirodni red i spontano iskustvo”.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Vastu gradnja - zanimljivosti:

VASTU KUCA KOJA MIJENJA KARMU

VASTU KUĆA KOJA MIJENJA KARMU

Prostor u kojem živimo materijalizira našu energiju tako da na prostornom planu mi imamo ono što nosimo u sebi. Energija koja se materijalizira privlači nam […]

Copyright Mali Ganeš d.o.o. © .

Prijava na newsletter

Zanima vas ovo područje i srodne teme? Želite povremeno dobivati obavijesti i zanimljivosti?