VASTU PROJEKT ADAPTACIJE POSTOJEĆEG PROSTORA

VASTU PROJEKT ADAPTACIJE POSTOJEĆEG PROSTORA

STANARI: muškarac

OPIS ZAHVATA

U postojećom nenastanjenom dijelu objekta isprojektiran je novi manji stan na dvije etaže. Bilo je potrebno zadržati postojeći ulaz te neke od postojećih otvora. Na dvije strane nije bilo moguće projektirati otvore jer je prostor bio između dva susjedna objekta. Na katu odnosno na potkrovnom dijelu projektiran je koristan prostor veličine kao i donja etaža ali sa predviđenim podizanjem konstrukcije krova. Objekt je bio značajno zakrenut u odnosu na strane svijeta te je bilo potrebno uskladiti raspored prostorija i otvore prema tome. Po vastu principima isprojektiralo se u maksimalnoj mogućnosti te se je dodavalo nove otvore, pregradne zidove u cijelosti, razmještaj prostorija i namještaja, dodani krovni prozori u bramastanu, stepenice, kaljeno staklo u centru stropne konstrukcije i slično.

Osim projekta u mjerilu, stanara se usmjerilo na potrebne stvari kod uređenja kao odabir boja, namještaja, raspored uređenja, fontanu, jantre, ogledala, ukrase, svijeće te druge elemente. Na sličan način usmjerilo ga se i na vastu principe okoliša.

Preklapanjem natalne karte stanara u projektu se fino korigirala pozicija otvora i namještaja. Cilj je uvijek da benefične planete prođu kroz otvore dok malefične planete je bolje da završe u zidu, ali to sve u mjeri u kojoj je to moguće s obzirom na limitiranosti prostora i postojećih zidova.