Đjotiš vedska astrologija

Đjotiš (jyotish) vedska astrologija

Trenutak rođenja odražava kvalitetu vremena koja se “preslikava” na nas te nas prati kroz cijeli život. Taj trenutak odražava energetsko usklađivanje vezano uz našu nakupljenu karmu i kvalitete trenutka u kojem smo rođeni, a omogućava nam iskustva u životu koja su nam potrebna. Tu govorimo o jednom od najznačajnijih zakona svemira, zakonu početka.

U prijevodu đotiš označava SVJETLO i omogućava nam da poput svijetiljke osvijetlimo svoj životni put. Kada je put osvijetljen lakše nam je sagledati njegove prednosti i moguće opasnosti te poduzeti adekvatne mjere za iste. Tada preuzimamo odgovornost za svoj život i nismo više poput “lutke o koncu” koju njiše i udara sa svih strana ne znajući što se događa.

Zbog toga kroz đotiš možemo vidjeti svrhu rođenja, cilj duše, koje kvalitete i talente možemo iskoristiti i kada, te u kojim područjima je potrebno dublje razumijevanje zašto se nešto događa i tu se više potruditi. Zbog toga se kaže da kada zavirimo u svoju đotiš kartu dopuštamo da svjetlo momentalno uđe u naš život. Đjotiš je u prijevodu svjetlo, božansko svjetlo.

Cilj izrade đotiš karte trebalo bi biti pomoć da se ne spotičemo u mraku, da se dublje razumije osobna svrha i smisao u životu, da se svoje djelovanje uskladi s prirodnim zakonima te da se kroz život korača sa svjesnošću i vjerom. Možemo to usporediti sa autokartom koja nam daje smjer i cilj kamo trebamo stići.

Kod čitanja natalne karte bitno je da uzmemo postavke iz karte plus ono što je osoba odradila do toga trenutka. Tu nam pomažu sedam planeta Sunce, Mjesec, Mars, Merkur, Jupiter, Venera i Saturn te dva mjesečeva čvora Ketu i Rahu koji ukazuju na karmu prošlosti odnosno na karmu u ovom životu. Sve one nam ustvari pokazuju devet energija odnosno područja života te zrcalnu presliku onoga što mi imamo u sebi.

Đjotiš ili vedska astrologija nam omogućava predviđanje sklonosti i mogućnosti, a ne čvrstih i nepromjenjivih stvari koje će se “sigurno” dogoditi u budućnosti. Puno toga možemo mijenjati našim razumijevanjem, svjesnošću, aktivnošću i naposljetku slobodnom voljom koja se sve više povećava ako su prvi čimbenici aktivirani.

Značajnu pomoć možemo imati od remedijalnih mjera ili “lijekova” koje đotiš preporučuje, a to su boje, drago kamenje, kavače, mantre, upaje, jantre i yagije. Sve one dobivaju se uvidom u kartu rođenja te ovisno o periodu u kojem jesmo.

Ovdje smo usmjereni na izradu natalne kartu u kojoj osvjetljavamo svoj život i dobivamo uvide u vremenske periode u kojima jesmo te što nam je dobro činiti. Kod usporednih karata ljubavnih, poslovnih ili drugih odnosa, uviđamo i osvjetljavamo što se događa u našim odnosima, što trebamo razumjeti a što eventualno promijeniti. Prašna nam sa konkretnim pitanjem za neko životno područje u određenom momentu ukazuje što se sada tu događa i u kojem smjeru ide dalje, gdje naravno prašnu gledamo uporedo sa našom natalnom kartom. Muhurta nam pomaže da odaberemo najpovoljniji momenat za započinjanje neke važne aktivnosti. Osim ovih vidova đotiša koji nam osvjetljavaju naš život te situacije oko nas, imamo još neke druge vidove đotiša koje rjeđe koristimo.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Djotiš vedska astrologija - zanimljivosti:

VRIJEME I PROSTOR

VRIJEME I PROSTOR, ĐJOTIŠ I VASTU

Što je bilo u samom početku? Krenimo od razine apsolutnog prostora. Na tom mjestu prostor i vrijeme ne postoje. Barem ne onakvi kakve mi percipiramo. […]

Prijava na newsletter

Zanima vas ovo područje i srodne teme? Želite povremeno dobivati obavijesti i zanimljivosti?